Photobucket02.06.2011.

Vidi šta neznalica piše.

Kupih knjigu na sajmu. Zove se „Poslanik“ od Kadera Abdolaha.

NI SLUČAJNO JE KUPOVATI I SVOJIM NOVCEM DOPRINOSITI NJEGOVIM LAŽIMA!

Osjećam obavezu da ostavim makar slovo od traga na ove njegove izmišljotine. Prvo pod prvo, u zadnje vrijeme sigurno ste i sami primjetili, sve više i više se izdaju knjige koje govore o islamu i muslimanima. Sve se promijenilo sa 11.9., Irakom, Afganistanom, Iranom i svime ostalim. Islam je postao nekakva egozitčna biljčica o kojoj svi pišu, svaki mogući glavonja ima nešto da kaže, biljčica oko koje se stislo milion očiju i ušiju ne bi li razgonetnuli o kakvoj se to tajni radi. A sami svjedočimo vakat u kojem živimo i ratove koje vodimo. Ovo doba je doba modernih krstaških ratova, samo ovaj put cilj nije jeruzalemsko blago nego iračka nafta što ti ga dođe isto, ovo je doba modernog kolonijalizma umotanog u šarenolike omote neo-imperijalizma, globalizacije, transnacionalnih korporacija i međunarodnih prava i deklaracija u službi prastarog prirodnog zakona životinja – ZAKONA JAČEGA. Ništa se promijenilo nije odvajkada.

Zapad se uplašio moćnoga neprijatelja zvanog ISLAM. Zapad se ne plaši toliko religije što se islam zove nego sistema života kojeg islam donosi. Islam ne može obitavati među ljudima kao vjera, u četiri zida džamijska. Islam je socijalni, pravni, politički i svaki drugi društveno napredni sistem koji ne podnosi sisteme protivrječne pravdi i ljudskosti. Islam donosi svjetlost u mrakaču zapadne rupe, uspostavlja čist poredak uklanjajući sve poroke i pošasti što se gnijezde na Zapadu već stoljećima. Islam ne podnosi nepravdu kojoj smo svi svjedoci, licemjerje koje se više i ne krije, pokvarenu i truhlu politiku čija truhlost nam svima pod nosom smrdi, kamatu i lihvarstvo kojom piju krv ljudima već stoljećima i pune džepove novcem i puške mecima. Sve to bit će uklonjeno dolaskom ovog moćnog, od Boga uspostavljenog savršenog sistema življenja.

S toga nije njima dovoljno ubijati djecu našu na svakom koraku, otimati zemlje naše i rušiti vjerske objekte naše dok u isto vrijeme nam sole pamet kojekakvim pričama o toleranciji i inim drugim izrazima licemjerja. Vode oni i medijske ratove protiv nas. Žive u svom medijski izolovanom svijetu gdje su sve velike medijske kuće u rukama jednih te istih ljudi koji truju pamet čitavom zapadnom svijetu i huškaju ih protiv naroda nad kojima se svakako zulum čini. Eh, u skladu sa tom medijskom mašinerijom zla, izranjaju kao gljive poslije kiše i razne knjige beletrističkog tipa, jer nije narod horan  za naučne radove i enciklopedije. U tim svojima novelama i romanima, sa naslovnicama okićenim kakvim vatrenim očima žene o čijoj ljepoti smiješ samo slutiti, koje su uokvirene hidžabom ili nikabom, u tim takvim svojim knjigama sa naslovnicama i naslovima u prvi pogled privlačnim i bombastičnim svi ti vrli pisci pišu raznorazne strahote i gadote. Te su to neke žene na Bliskom istoku zarobljene u kućama svojih monstruoznih muževa koji ih tuku i muče i šta sve ne rade, te su to svakakve jadnice i jadnici od djece zarobljene u raljama strašnog islamskog načina života, te su to svakakve gluposti i izmišljotine iz historije islama.

Kao da su svi oni zaboravili veličinu i ljepotu islama. Dok se njihova Evropa gušila u smradu i prljavštini, neznanju, kugama, nehigijeni i praznovjerjima, Istok je cvjetao u čistoći, kulturi, nauci, pjesništvu, tehnologiji. Upravo su perzijski i arapski pisci ispisali mnošto knjiga preteča filozofije, astronomije, medicine koje su Zapadnjaci rušeći i paleći istočne gradove krali, prevodili, naslovljavali svojim imenima i palili originale. Islam je donio civilizaciju i poredak još prije 1400 godina, a Zapad ni danas ne uspijeva dostići stepen skladnog i harmoničnog društvenog i individualnog života.

Sve je to rat. Rat puškom, rat televizijom, rat internetom, rat knjigom, rat pričom!

U takvu vrstu knjiga spada i ova pod imenom „Poslanik“ u kojoj se ovaj autor napregnuo da uzdrma temelje islama predstavljajući Poslanika, saws, kao nekoga ko je uočio potrebu za promjenom u Mekki koja je prije islama bila mjesto ubijanja ženske djece, ugnjetavanja robova i koja se našla pred padom i nestankom. Stoga Muhammed vidi sebe kao spasioca svog naroda te odlučuje da se proglasi poslanikom. Sve historijske i naučne činjenice Kur'ana ovaj vrli pisac koji živi u Holandiji, zemlji najveće islamofobije u Evropi, objašnjava činjenicom da je Muhammed trgujući putovao diljem arabijskog poluotoka i slušao priče perzijskih i bizantijskih naučnika i učenjaka i odlučio da je Mekki potreban poslanik tipa Ibrahima, Isaa i Musaa, stoga je boravio u pećini Hira očekujući da „nešto odozgo uspostavi vezu sa njim“ kako to Kader Abdolah prosto piše. Pročitah samo početak knjige i već namirisah čitav njen smrad. Pisac nagovještava da je Kur'an Muhammedovih a.s. ruku djelo i da je on zapravo poludio u tim svojim sanjarijama o spašavanju Mekke. SubhanAllah.

Knjiga je pisana na razini dječijeg bukvara, puna je besmislica i izmišljotina, jer ne zna vrli pisac da je Kur'an knjiga takve razine savršenstva i nepojmljivosti da je apsolutno nemoguće da je napisana od strane ikakvog ljudskog stvora. Kur'an je pun činjenica o stvaranju koje moderna nauka otkriva tek danas - to nisu mogli znati nikakvi perzijski ni bizantijski naučnici i filozofi prije 1400 godina. Ne zna vrli pisac da je Kur'an savršena matematička petlja koju ni moderni računari ne mogu isprogramirati a kamo li čovjek. Ne zna vrli pisac da je Kur'an objavljivan tokom 23 godine a ne u 3 dana. Ukoliko bi čovjek pisao Kur'an ne bi li onda prva sura koju je napisao imala mnogo manju jezičku vrijednost i suštinu i ljepotu od one koju ima zadnja sura? Jer čovjek u 23 godine života sazrije, nauči, razvija se. Međutim, Kur'an održava svoje savršenstvo i ljepotu u kontinuitetu tokom čitavih 114 sura. Takva knjiga mogla je doći samo iz Jednog izvora.

„A zašto oni ne razmisle o Kur'anu?

Da je on od nekoga drugoga, a ne od Allaha

 sigurno bi u njemu našli mnoge

protivrječnosti.“

(Kur'an, 4:82)

 

Nije Kader Abdolah imao kad da razmišlja, imao je preča posla – širiti islamofobiju. Pitam se kolike li je pare za to dobio.

Pisac je sam sebe demantovao i u ovo malo što imadoh živaca pročitati u njegovoj knjizi. U jednom dijelu piše kako Poslanik a.s. jeste znao čitati i pisati, kako je učio i trudio se da nauči ali nije bio sposoban da nauči, nije imao strpljenja da nauči čitati i pisati. A onda čitavo vrijeme nagovještava kako je zapravo Poslanik a.s. napisao Kur'an. Ne pita se Kader kako uopšte jedno ljudsko biće može popamtiti tolike priče s putovanja i sjedeljki, kako jedno ljudsko biće može biti na takvoj razini inteligencije da sve to popamti, tako savršeno sroči, da u jednakom kontinuitetu ljepote to prezentira a da u isto vrijeme ne bude sposoban da nauči nešto tako jednostavno kao što je čitanje i pisanje.

Pa mislim da je zapravo isuviše suvislo uopšte demantovati te, Kadere!

„A zar im nije dosta to

Što Mi tebi (o Muhammede)

Objavljujemo knjigu

Koja im se kazuje?

U njoj je, doista,

Blagodat i pouka

Narodu koji vjeruje“

(Kur'an, 29:51)

 

Nisi ti džaba član ljevičarske političe partije, i nisi ti džaba istjeran iz Irana i nisi ti džaba se nastanio u gnijezdu evropske islamofobije:  Holandiji.

 

Kaže Allah u časnom Kur'anu:

„Neka je hvaljen onaj (Svemogući Bog)

koji u svemu stvara par

u onome što iz zemlje niče,

i u njima samima

i u onome što oni ne znaju.“

(Kur'an, 36:36)

 

Jesu li to perzijski i bizantijski naučnici onomad znali da biljke imaju spolove?

Jesu li astronomi u ona doba bez ikakvih teleskopa i modernih tehnika posmatranja neba mogli znati sljedeće:

 

„I Njegovo (Allahovo) su djelo

i noć i dan

i sunce i mjesec

sva (nebeska tijela) plove, svako po svojoj

putanji.“

(Kur'an, 21:33)

 

Kad smo ono otkrili da voda čini većinu našeg tijela?

 

„I da Mi od vode stvaramo

sve živo.

i zar neće vjerovati?“

(Kur'an, 21:30)

 

Trebao je pisac ovog djela pročitati sljedeće iz Knjige Časne za koju takve izmišljotine priča:

 

„I rekao: - Ovo nije ništa

Drugo do vradžbina koja se prenosi.

Ovo su samo čovjekove

Riječi.-

U sekar ću ja njega baciti!

A znaš li šta je Sekar?

Ništa on neće poštedjeti.

Kože će se crnim učiniti

Nad njim je devetnaest."

(Kur'an,  24:24-30)

 

Još jedan prelijep ajet:

 

„On (Muhammed) ne govori po hiru svome,

to je samo Objava koja mu se obznanjuje,

uči ga jedan ogromne snage.“

(Kur'an, 53:3-5)

 

Najgore od svega u vezi ove Kaderove knjige jeste ono što je napisano na njenom početku:

"Iako su priče i događaji iz 'Poslanika' temeljeni na historijskim činjenicama, sve se može čitati prema književnim uzusima."

Ma nemoj? To se sve MORA čitati prema maštarijskim uzusima, jer ništa to nije nego tvoja mašta.

Ovakave riječi, naslov knjige, dekoracija naslovnice i muslimansko ime autora svakog bi muslimana potaklo da kupi knjigu ne znajući o čemu se radi. Stoga evo ja vam govorim o čemu se radi.

Anyways

Devet je razloga besmislenosti tvrdnje da je Kur'an čovječijih ruku djelo:

 

1. Jezički kapacitet i vrijednost koja je nevjerovatna, koju ne mogu postići pisci ni pjesnici ovog doba samim tim ni onog, uz to pjesnici onog doba su bili zadivljeni kur'anskim tekstom i na kur'anski izazov da sami sačine jednu takvu nikada nisu mogli odgovoriti

2.  Sposobnost da učenje Kur'ana smiruje čovjeka, a mnogi tvrde i da liječi

3.  Mnogi naučni dokazi i činjenice spomenute u Kur'anu prije 1400 godina a koje naučnici otkrivaju tek danas a mnoge tek imaju da otkriju jer to zahtijeva moderne teleskope, mikroskope i labaratorije što nije postojalo prije 1400 godina

4.  Mnoge historijske činjenice koje nisu mogle biti poznate nijednom čovjeku, a koje arheolozi iskopavaju tek danas ispod zemlje i pijeska vremena

5.  savršeni matematički sistem na kom Kur'an leži a kojeg ni najmoderniji računar ne može izgraditi a kamo li ijedan moderan čovjek, a tek kamo li čovjek koji je živio prije 1400 godina

6. nepostojanje protivrječnosti u Kur'anu i činjenica da niko nikada od postanka Kur'ana nije uspio da ga obori ili demantuje i u najmanjem zarazu ili tački

7. činjenica da 23 godine objave Kur'ana i dalje ga čine kontinuirano skladnim i savršenim, što ljudsko biće sve i da hoće ne može postići..jer nijedan čovjek ne može pripovijedati isto u trećoj i u dvadeset trećoj godini pisanja neke knjige

 

I kad bi neko bio dovoljno slijep da i pored ovih 7 razloga tvrdi da je Kur'an ljudskih ruku djelo evo i osmog:

 

8.  da je Poslanik saws napisao Kur'an, ne bi li on sebi postavio neko više mjesto? Ne bi li nahvalio svoje osobine? Barem se proglasio savršenim? Možda Božijim sinom? Pogotovo kada su ga mase i mase počele slijediti, kada je već imao narod uz sebe, kada je bio slušan, poštovan i slijeđen, mogao je komotno i kralj postati..kao što mu i jesu nudili, mjesec u jednu, sunce u drugu ruku. No mi znamo kako je Poslanik, saws, skromno živio i mi znamo šta Kur'an za njega kaže, da je on ljudsko biće kao što su to i ljudi oko njega. Poslanik je čitav period svog poslanja ponavljao da je on samo ROB Božiji.

 

A evo i devetog, pade mi na um:

 

9. razlog: Poslanik saws je i prije svoga poslanja bio poznat kao iskren i pošten. I koliko je to sigurno pokazuje i činjenica da su mu čak i dali takav nadimak: El-Emin (Pošteni)..Sam autor ovog smiješnog djela priznaje da je Poslanik saws imao takav nadimak i bio poznat po svojoj poštenosti i pravednosti.

Pa zašto bi takav čovjek podmetnuo takvo nešto?

 

Izgleda da je Zapad u krizi pred islamom.

I ova izdavačka kuća, Buybook, treba ih skroz bojkotovati.

-----------------------------------------------------------------------------

„Ti nisi, milošću Gospodara svoga, lud“

 (Kur'an, Al-Qalam)

Photobucket

 

Ti nisi lud, ti si ludima poslan!

O najčišća dušo, o najljepša ćudi...o čežnjo srca vjernika, mi te ne branimo onako kako to zaslužuješ! :(


Sve na ovom svijetu prašina je, ne vezuj srce za prašinu!

Ruyah design

Izazovi ateistima
Photobucket


Izdvojeni postovi
Postovi sa ove liste za koje su dozvoljeni komentari, uvijek su otvoreni za pitanja, sugestije, mišljenja bez obzira na datum objavljivanja ili aktuelnost teme koju obrađuju.


Photobucket

Islam je cool
Može li Bog stvoriti kamen koji ne može podignuti?
Čuvajte svoje NIKAD
O feminizmu
“Ja sam Izrael“
“Kad je bio juli“ – potpuno razočarenje!
Deutsche Welle: U Bosni nema beskućnika
We care for Palestine
Šta je hidžab a šta nije
“Ne pričaj mi o Muhammedu (saws)“
Prašinu sa tvojih stopala na svoje bih oči stavila
Homoseksualnost i njezina pogubnost
Japanski anime filmovi
Krivi smo mi a ne Bosna
Naši kompleksi
40 sramotnih stvari u kojima su SAD vodeće u svijetu
“Oprostiti ali ne zaboraviti“ – malo sutra!
Kome robuješ?
Krvnici dobitnici Nobelove nagrade za mir
Press TV
Učini poentu dostupnom!
Tinejdžerska trudnoća
Reci NE Facebooku
Nigdje lijepo nije kao kod kuće
Plan „7 vlada za 5 godina“
blogger.ba mahala
Još uvijek na temi blogger.ba
Zanimljiva komparacija!
Kvalitet vs. Smeće
Hidžab i djevojka - slideshow
Mediji – čudo šta nam rade
Kad trnci preko kičme prelete
Priča koja mi treba!
Think before you drink!
Grob svitaca
Islamofobija na blogger.ba
Istina pobjeđuje! (Nayzakovi posteri)
Niko me ne nervira
The Final Point – odličan kratki animirani film (by Ali Lotfi)
Dust is my bed
Židovski praznik Purim – pijančenje u Svetoj zemlji
Cionistički simboli Olimpijskih igara u Londonu
Zašto me bombama „oslobađaš“?
Bože, daj mi da ne zaboravim
Hadis o „Volim te“
Ubice
Čuvajte se ovih opasnosti na Facebooku
Dragi narod moj
U flašici je još uvijek bilo mlijeka
Marš mira 2011.
Shvati ljude. Ne osuđuj.
Svjetski dan Qudsa
Mile naše
Fascinantan je!
Traži se umjetnik sa malo morala
Džemat čeka na te, a šta ti čekaš?
Ne svađajte se, braćo
Abortus – strava i užas
Osmijeh je sunnet!
Uvredljivi film i demonstracije
Allah ti sve džaba dao
Prioritet majke je dijete
Zabranjena sloboda govora
Ovako ćeš poraziti zle sile
Ni u jednoj zajednici ne postoji 100%
Svaki dan jedan američki vojnik počini samoubistvo
Za šta je kriv izraelski narod?
Poznata francuska reperica prešla na islam (prvi intervju nakon 4 godine)
Frontovi
Gaza zahvalila Iranu
Šta mislite o Izraelu - anketa
Korak po korak
Sve će se u prah pretvoriti
Neka je selam poslaniku Istine i Svjetlosti
Ako nisi pročitao Kur'an, preslušaj prijevod
Blagodat u zabrani
Jedinstvo muslimana – prečeg ti nema brate! I sestro!
Silovanja u Kongu – sramota UN-a
Jeza me prođe
O Sudnjem danu i starim civilizacijama
Dobra je Bosna kakvi smo mi!
Malo elaboracije
Let's make money (Ekonomski hitmeni)
Ne spavaj na stomaku
Bojkotuj Coca-Colu, promijeni svijet!


Photobucket

Razgovor studenta i profesora o postojanju Boga
Uticaj riječi „Allah“ na ljude
Kader Abdolah – islamofob i lažov
Morska zvijezda
A good story about a king
Potpetice i kičma
Nošnja muslimanki u svijetu
Hvaljenoj uputi vjerni
Islam is so great and grand
Women – Queens of IslamJeste li?


BROJAČ POSJETA
226023

Powered by Blogger.ba